...
Тепла підлога – якісне опалення в кожен дім

Тепла підлога – якісне опалення в кожен дім

Тепла підлога, як засіб додаткового обігріву, набуває поширення по всіх регіонах України. Кожного опалювального сезону збільшується кількість наших співвітчизників, яким до вподоби саме такий метод утеплення оселі. За допомогою електричних приладів можна обігрівати як квартири у містах, так і будинки, які знаходяться у приватній власності. Крім того, нагрівачі можна прокладати також і в технічних та промислових приміщеннях.

Призначення теплої підлоги

Перед тим, як купити матеріали та зробити теплу підлогу, потрібно розуміти, що у неї може бути різне призначення:

  • Для комфортного обігріву. Гріючі елементи прокладають на окремих ділянках підлоги. Наприклад, у такий засіб легко створити теплий куточок для розваг Ваших дітей. Малюки будуть гратися, а дорослим не потрібно буде хвилюватися за збереження їх здоров’я.
  • Для повної заміни центрального опалення. В цьому разі тепла електропідлога монтується по 80-90% поверхні приміщення. Ступінь її нагріву контролюється користувачами самостійно, завдяки використанню програматорів або механічних регуляторів.

Багато людей запитують, чому потрібно підігрівати саме підлогу? Відповідь полягає у збільшенні комфорту – ніхто не буде заперечувати, що ставати ногами на теплу підлогу набагато приємніше. Також такий спосіб опалення сприяє мінімальному перепаду температури повітря. Тобто біля підлоги повітря майже таке, як і під стелею. У звичному випадку використання настінних обігрівачів, більша частина тепла буде накопичуватися угорі.

Ще однією з причин поширення такого методу обігріву є ціна теплої підлоги. Якщо порівняти її, наприклад, з системою обігріву за допомогою гарячого водопостачання, то одразу ж видно усі переваги електричних пристроїв. Магазин «Тепла Хатка» запропонує Вам не тільки сучасні засоби обігріву, а й можливість скористатися послугою безкоштовних розрахунків теплопостачання. Для цього не обов’язково знаходитися у Києві, наші фахівці запропонують рішення для будь-якої ситуації.

Призначення теплої підлоги

Різновиди теплої підлоги

Розглянемо нагрівачі, за допомогою яких частіше за все монтують сучасні теплі підлоги:

Гріючий кабель

Гріючі кабелі для теплої підлоги бувають:

  • Одножильні. Всередині дроту знаходиться нагрівальна жила, виготовлена з латуні, ніхрому або оцинкованої сталі. Зовні вона вкрита ізоляцією та екраном, який захищає її від можливих ушкоджень. Також екран стримує електромагнітне випромінювання. Важливо пам’ятати, що під час монтажу два кінці кабелю мають бути з’єднані в одному місці для підключення до терморегулятора.

Одножильні гріючі кабелі

  • Двожильні. Виходячи з назви, неважко здогадатися, що у цьому варіанті електрострум проходить по двом нагрівальним жилам одночасно. Щоб запобігти пошкоджень, вони вкриті металевим плетінням та захисним екраном. Прокладати такий кабель для теплої підлоги трохи простіше, ніж вищезгаданий. Другий кінець не треба підводити до початкової точки.

Двожильні гріючі кабелі

Кабелі для обігріву у більшості своїй монтуються у цементну стяжку, тому підходять під майже всі типи покриття для підлоги – керамічну і кахельну плитку, ламінат, лінолеум та ін. Вони можуть використовуватися для утеплення не тільки житла, але й гаражів та підсобних приміщень.

Нагрівальні мати

Якщо Ви бажаєте купити теплу електричну підлогу за помірну ціну та не витрачати багато зусиль на її монтаж, пропонуємо розглянути нагрівальні мати. Цей пристрій складається з сітчастої основи зі скловолокна, на якій прикріплено один з різновидів кабелів. Найбільша перевага гріючого мата – це те, що він продається у повністю готовому для монтажу вигляді. Замовнику потрібно лише підібрати необхідну потужність та визначитися з площею покриття.

За допомогою такого пристрою легко організувати локальний підігрів. Наприклад, зробити теплою робочу зону на кухні, місце перед ванною, ігрову зону в дитячій кімнаті тощо.

Нагрівальні мати

Інфрачервона плівка

Інфрачервона тепла підлога – це самий сучасний метод створення допоміжного або основного обігріву. Завдяки невеликій товщині плівка може використовуватися під тонкі покриття – ковролін, лінолеум та ламінат. Також її можна монтувати на стіни, стелю та інші похилі та округлі поверхні.

Сфера використання інфрачервоної плівки включає:

  • Дитячі заклади.
  • Лікарні.
  • Житлові будинки.
  • Ветеринарні клініки.
  • Місця для розведення тварин.

За допомогою плівки можна обігрівати окремі об’єкти, наприклад, цистерни з рідиною. Для цього треба обгорнути її навколо бака. Обігрівач буде щільно прилягати до поверхні і підтримувати необхідну температуру, щоб завадити перемерзанню.

Принципом дії плівки є перетворення електричного струму на інфрачервоні хвилі, здатні проникати в усі предмети в кімнаті. Останні в свою чергу акумулюють тепло, а потім повільно віддають його у повітря. Таким чином, навіть після відключення теплої підлоги, продовжується так званий пасивний обігрів. Можливість скоротити споживання електроенергії є ще однією суттєво важливою причиною для придбання даного джерела тепла.

Інфрачервона плівка

Звертаючись у інтернет-магазин «Тепла Хатка», ви матимете змогу не тільки купити теплу підлогу за доступною ціною, але й замовити безкоштовне проведення всіх розрахунків для її монтажу. Чекаємо Ваших замовлень!

Возврат к списку


Комментировать